Excursies groep 7 georganiseerd door groep 8
Groep 7 op excursie!
De afgelopen periode hebben de kinderen gewerkt aan de leeromgeving 'Verleden, heden en toekomst'.
De leerlingen van groep 8 hebben in kleine groepjes een excursie georganiseerd voor kinderen uit groep 7. Het doel was om jezelf alvast te oriënteren op verschillende beroepen en bedrijven rondom Schijndel.

Hoe is groep 8 te werk gegaan?

De kinderen hebben in groepjes, op basis van interesse, een bedrijf of instantie uitgezocht. Ze hebben zelf telefonisch contact gehad met de verschillende instanties of bedrijven. Dit was al een heel mooi leerdoel; hoe voer je een goed telefoongesprek en hoe maak je duidelijke afspraken? Zorg ook dat je een bevestiging krijgt via de mail. Daarna hebben de kinderen een mooi Lapbook gemaakt over het bedrijf. Een Lapbook is een mapje met een verzameling van mini-boekjes, klepjes en ander gevouwen materiaal, waarin ruimte is voor tekeningen, verhalen, informatie enz. Ook hebben de kinderen een heel mooi bedankje gemaakt voor het bedrijf. In de laatste week hebben ze nog even contact gehad of dat het allemaal nog duidelijk was.

De kinderen van groep 7 hebben het heel fijn gehad op de excursie. Ze hebben een bedrijf of instantie achter de schermen kunnen bekijken en er veel van geleerd. Het Lapbook hebben ze meegenomen en laten zien. Sommige bedrijven wilden het Lapbook zelfs houden, mooi compliment voor de kinderen uit groep 8.
Na de excursie hebben de leerlingen van groep 7 tips en tops gegeven aan de kinderen van groep 8 die hun excursie voorbereid hebben.

Heel erg bedankt!

We willen alle bedrijven of instanties die meegewerkt hebben ontzettend bedanken voor de gastvrijheid, tijd en moeite en zeker voor alle verwennerij!