Oud en jong in Wijbosch hebben een klik

Kinderen van De Regenboog bezochten donderdag ouderen in Sint-Barbara.

WIJBOSCH - Oud en jong in Wijbosch hebben duidelijk een klik met elkaar. Dat blijkt bij een bezoek aan verpleeghuis Sint-Barbara, waar bijna dagelijks leerlingen van de ernaast gelegen basisschool De Regenboog te vinden zijn.

Komend voorjaar komt er nog veel meer interactie tussen de kinderen en de senioren uit het verpleeghuis, want dan verwacht zorginstelling Laverhof de vernieuwde binnentuin te openen.

In de binnentuin komen kindvriendelijke elementen, zoals brede paden en een groot  dam- en schaakbord. En voor de senioren een jeu de boulesbaan. ,,Het hele dorp is straks welkom in onze binnentuin", zegt directeur Henri van Boxmeer van het cluster Schijndel bij Laverhof. De basisschool is heel blij met de optie. Ook het park van Laverhof mag worden gebruikt door de leerlingen. Hetzelfde geldt voor de groententuin.