Meierijstad onderzoekt plein Wijbosch

Vooral basisschool De Regenboog en ouders van leerlingen maken zich zorgen over het dorpsplein. Een werkgroep Dorpsplein Wijbosch, bestaande uit afgevaardigden van ouders, medezeggenschapsraad, basisschool, dorpsraad en gemeente drong aan op het onderzoek. . . . . . . . . . . . . . . . . De drempels op het Shared Space plein zijn verlaagd en borden die duidelijk maken dat er een school is, zijn geplaatst. Toch zijn basisschool en ouders van leerlingen ongerust over de veiligheid. Het dorpsplein is namelijk ook meteen het speelplein van de basisschoolleerlingen.

Adrie Hellings, directeur van de school, gaf aan dat hij van mening was dat de Eerdsebaan afgesloten moest worden. ,,Dat zien wij nog steeds het liefst." Hellings is positief over het onderzoek dat komt. ,,Daar gaan wij ook gehoord worden. Uiteindelijk is het onderzoek er om het iedereen naar de zin te maken. We zijn altijd optimistisch."

Eén lijn

Jack van Zutphen, bestuurslid van de dorpsraad Wijbosch wil vooral dat iedereen op één lijn komt te zitten. ,,Als discussie over veilig of onveilig gesloten is, zijn we al een stap verder. Ik hoop dat de uitslag van het onderzoek daar voor zorgt."

De gemeente Meierijstad komt zo snel mogelijk met de uitslag van het onafhankelijke onderzoek.