Van de verkeersouders

Verkeersweek:

In de week van 12 t/m 21 maart houden wij onze jaarlijkse verkeersweek. Deze week staat voor alle groepen in het teken van verkeer, de groepen 1 t/m 3 gaan kijken naar de voorstelling “ Linke Soep van poppentheater Poppenjans. dit project heeft als doelstelling om kinderen tot en met circa 6 jaar op een speelse wijze veilig te leren oversteken. Deze voorstelling vindt plaats op 12 en 13 maart.

Voor de groepen 4 tot en met 6 staat op dinsdag 13 maart en woensdag 14 maart een skate clinic op het programma. Tijdens deze skate clinic worden de basis beginselen van het skaten onder de aandacht gebracht.

De leerlingen van de groepen 7 van de Hoevenbraak gaan op woensdag 14 maart een bezoek brengen aan het DAF museum te Eindhoven. De groep 7 van Wijbosch gaat op donderdag 15 maart een bezoek brengen aan het DAF museum. Het programma bestaat uit een theorieles, praktijkles en een interactie les met behulp van moderne media.

Op woensdag 14 maart voert Basisschool De Regenboog, locatie Wijbosch, het Dode Hoekproject uit voor de groepen 7 en 8 en op woensdag 21 maart voert de locatie Hoevenbraak het Dode Hoekproject uit voor de groepen 7 en 8. Het project wordt mogelijk gemaakt door BAS Trucks uit Veghel.

Dit is een verkeerseducatieprogramma bedoeld voor kinderen op de basisschool. Het leert een kind goed en verantwoord omgaan met het huidige verkeer.

Veel kinderen weten niet precies wat de dode hoek van een vrachtwagen of bus of trekker is. Ze hebben niet door dat een vrachtwagen-chauffeur niets ziet als je in de dode hoek loopt of fietst. Het Dode Hoekproject wil kinderen bewust maken van dit gevaar. Door zowel theorie- als praktijkles over de dode hoek te geven, gaan kinderen beter voorbereid de weg op.

In de klas zal eerst de DVD “This is my life” vertoond worden. Daarna zal een heuse vrachtwagencombinatie de kinderen kennis laten maken met de praktijk. De leerlingen mogen één voor één achter het stuur plaatsnemen, om zo zowel in als buiten de auto te ontdekken waar en hoe groot de dode hoek is.

Hieronder een schematisch overzicht van de dode hoeken van een vrachtwagen:
- aan de rechterkant van de vrachtwagen
- aan de voorkant van de vrachtwagen
- aan de achterkant van de vrachtwagen

Het Dode Hoekproject maakt voor de groepen 8 onderdeel uit van het project ‘Van 8 naar 1’ waarbij tevens de schoolroutes naar de diverse middelbare scholen verkend zullen worden.

Werkgroep verkeer:

Op woensdag 11 april staat weer een vergadering gepland voor de werkgroep verkeer. Bij vragen en/of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met iemand van de verkeerswerkgroep. In deze werkgroep zitten: Adrie Hellings (vanuit directie), Jolanda van Ampting en Nicole van Doremalen (vanuit school), Mieke van Uden (vanuit de oudervereniging, tevens verkeersouders Hoevenbraak), Anita van Minderhout  (verkeersoudersWijbosch), Linda van Rosmalen (vanuit de Politie), Arnoud Jakobs (vanuit de gemeente) en Kelly Troeijen(vanuit de Plu).