Derde plaats in de verkeersquiz!

Groep 7 van locatie Wijbosch heeft op 23 mei deelgenomen aan de Verkeersquiz GGA ’s-Hertogenbosch. De leerlingen hadden het tijdens de voorronde in de klas zo goed gedaan dat ze, als 1 van de 5 scholen, werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze finale.

’s Morgens vertrokken we - toch wel zenuwachtig -  naar Oss. In theater “De Lievekamp” werden we ontvangen en mochten we in gele shirts in de zaal gaan zitten. Na het voorstellen van de presentator, de jury en natuurlijk de deelnemers kon de spannende strijd beginnen.

Steeds mochten er 2 leerlingen naar voren komen om een vraag te beantwoorden aan de hand van een foto of een filmpje. In iedere ronde van 5 vragen mocht er ook een joker ingezet worden als ze zeker wisten dat ze de vraag goed zouden kunnen beantwoorden.

Na 3 rondes volgde er een pauze. We werden getrakteerd op ranja en chips.
Na de pauze volgde er nog 3 rondes. De spanning steeg bij alle deelnemers. Er werden veel vragen goed beantwoord, maar er waren ook wel wat foutjes hier en daar. Daardoor was het moeilijk om te bepalen met welke prijs we naar huis zouden gaan.

Toen de uitslag bekend werd gemaakt bleek dat er voor de derde en vierde plek een schattingsvraag moest worden beantwoord. Daar moest deze groep 7 aan meedoen. Pim en Jomy zaten uiteindelijk het dichtst bij met hun schatting. Daardoor zijn we met de derde prijs naar huis gekomen. Een cheque van € 150,- en voor alle leerlingen een medaille!
Natuurlijk zijn we erg trots op onze groep 7!