Fietsverlichtingscontrole

Maandag 28 oktober hebben wij op school de fietsverlichtingsactie gehad.
De kinderen waren erg enthousiast. Politie en handhaving hebben samen met vrijwilligers vanuit de oudervereniging en de verkeerswerkgroep de fietsen gecontroleerd.
Alle kinderen hebben een checklist meegekregen waarop staat wat er gecontroleerd is en waar nog aandacht aan gevraagd wordt. Kijk hier samen met uw kind naar. Laat ze zelf ontdekken waar zet ik mijn fietslicht aan en hoe vervang ik een batterij.

Ook TVSchijndel was hierbij aanwezig met een fotograaf. De foto's zijn te zien op:

Samen maken we Nederland veiliger
Iedereen weet wel dat het gevaarlijk is om zonder licht te rijden, maar toch voert zo'n een derde van de Nederlanders geen goede fietsverlichting. En dat terwijl het voeren van goede verlichting de kans op een aanrijding met 20% verkleint. Goed idee dus, die fietslamp. Maar dan moet je hem wel áánzetten. Daarom komen we in actie met de tagactie 'Zet je licht aan!'.
Ook zijn er op school spuitkrijttags gezet. Heb je ze gezien?
Ze vragen de aandacht voor het aanzetten van de fietsverlichting.
Spot je er eentje? Maak een foto en tag 'm met #zetjelichtaan @anwb Je maakt dan kans op een reis voor twee personen naar het Noorderlicht.

Werkgroep verkeer
Bij vragen en/of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met iemand van de verkeerswerkgroep.
In deze werkgroep zitten: Adrie Hellings (vanuit directie), Jolanda van Ampting (vanuit school), Patricia Smits, Wendy van der Aa-van Beek (vanuit de oudervereniging, tevens verkeersouders Hoevenbraak), Anita van Minderhout (verkeersouder Wijbosch), Jan de Bruijn (vanuit de gemeente), Anton van Vught (vanuit de politie) en Kelly Troeijen (vanuit de Plu). Vragen of opmerkingen?

Patricia Smits patriciasmits308@hotmail.com
Wendy van der Aa-van Beek wendy_van_beek85@hotmail.com